132969_iphone-5c-thumb-620x465Ben je benieuwd wat de nieuwe iPhone je allemaal te bieden heeft? We hebben de specificaties hieronder uitgebreid neergezet zodat je exact weet wat je allemaal kan met de iPhone 5c en welke verbeteringen er zijn. Het is in ieder geval geen budgettoestel zoals eerder gespeculeerd werd. Nu de iPhone 5c daadwerkelijk op de markt is kunnen we ook echt goede informatie verstrekken. Wil je bijvoorbeeld uitgebreide informatie over het besturingssysteem iOS 7 of weten wat je allemaal met de camera kan. Het toestel is los verkrijgbaar vanaf €599,- en zal afhankelijk van het aantal GB duurder kunnen uitvallen.

Specificaties iPhone 5c

Het nieuwe vlaggenschip van Apple kan zeer kleurrijk worden genoemd. De nieuwe iPhone 5c is verkrijgbaar in 5 kleuren geel, blauw, groen, wit en voor de dames ook in het roze. De kleuren zijn mogelijk doordat Apple ervoor heeft gekozen de 5c niet in een aluminium behuizing te doen, maar de behuizing te maken van polycarbonaat. De prijs valt lager uit doordat polycarbonaat een stuk goedkoper is. Toch heeft polycarbonaat zich al bewezen op de iPhone 3gs en bleek het uitermate geschikt te zijn voor de iPhone. Het toestel heeft de volgende afmetingen; Hoog 124,4, breed 59,2 en de dikte is 8,97 mm. Het gewicht van het toestel is 132 gram.

Display iPhone 5c
Net zoals de iPad en enkele vorige versies van iPhone is het beeldscherm van retina. Het beeldscherm is 4 inch en heeft uiteraard de multi touch functie. De resolutie van het beeldscherm is 1136×640 bij 326 ppi. Het toestel heeft een ontzettend helder beeldscherm, Max. helderheid 500 cd/m2 (standaard) en de Contrastverhouding 800:1 (standaard). Het display heeft verder een vingerafdrukbestendige, vetafstotende coating laag aan de voorzijde en biedt ondersteuning voor gelijktijdige weergave van meerdere talen en tekensets.

132969_iphone-5c-ios7-620x390
De iPhone 5c is verkrijgbaar met 16 GB of 32 GB. Het besturingssysteem is iOS 7 en de snelheid heeft het toestel te danken aan de A6 processor. Verder is de iPhone 5c voorzien van een ingebouwde, oplaadbare lithium-ionbatterij. De batterij kan opgeladen worden via je eigen pc en natuurlijk via het lichtnet. De batterij heeft een Stand-bytijd tot 250 uur. Je kan er bijvoorbeeld 10 uur lang video’s mee af spelen of 10 uur bellen via 3g. In ieder geval is de batterij weer een stukje sterker geworden. Wel moet je gaan letten op de programma’s die op de achtergrond draaien, dit kan ontzettend veel energie vreten.

Apps iPhone 5c
Er zijn onzettend veel apps verkrijgbaar voor op je iPhone. Op de iPhone 5c zijn verschillende apps al ingebouwd zoals; Klok, Foto’s, Kiosk, Mail, Kompas, Contacten, App-Store, Dictafoon, Safari, Agenda, Calculator, Game Center, Muziek, Aandelen, iTunes Store, FaceTime, Weer, Video’s, Telefoon, Notities, Herinneringen, Camera, Passbook, Berichten en Kaarten. Verder zijn er gratis apps via Apple verkrijgbaar en daar zitten er enkele bij waarvoor normaliter betaald moest worden zoals; iPhoto, Keynote, Numbers, iBooks, Remote, Apple Store, Zoek mijn iPhone, Podcasts, Pages, iMovie, iTunes en iTunes Festival.

Camera en functies iPhone 5c
camera-iphone-5-cAan de voorzijde van het toestel zit de FaceTime camera. De camera heeft 1.2 megapixel en een resolutie van 1280 x 960. De voorzijde heeft 720p HD video opnamefuncti. Je kan FaceTimen met mensen die ook een toestel hebben die FaceTime ondersteund. Je kan dit doen via mobiel netwerk of Wi-Fi. Je kan videogesprekken starten via LTE, DC-HSDPA, HSPA+, 3G en 2G. Ga je FaceTime gebruiken via Wi-Fi kan dit met HVGA-resolutie (480 x 368).
De camera aan de achterzijde is de “iSight Camera” een stukje kwaliteit en schiet haarscherpe foto’s en je kan filmpjes maken in HD. Je hebt hier een 8 megapixel camera. Er zitten verschillende functies op zoals panorama, autofocus, geotagging voor video’s en met tikken kan je de foto’s scherp stellen. Verder bestaat de lens uit 5 elementen, is er een ledflitser aanwezig en heeft het een Hybride IR-filter. Het Diafragma is ƒ/2.4 en het lensoppervlak is van saffierkristal. Je kan tijdens het filmen 3x zoom, Gezichtsherkenning, Beeldstabilisatie, Geotagging van video’s, 1080p HD-video-opnamefunctie en zelfs Foto’s nemen tijdens video-opnamen.

Bijgesloten; Er zitten verschillende materialen bijgesloten bij aanschaf van een iPhone 5c. Je krijgt natuurlijk de Apple Earpods met afstandsbediening en microffon. Je krijgt er ook een hoesje bij. Het toestel maakt gebruik van een nano sim en bij een abonnement zal deze uiteraard bijgeslote zitten. De lichtnet kabels, usb lichtnetadapter, documentatie voor het toestel en in de verpakking zit natuurlijk de iPhone 5c.