recycle-iphoneApple is bezig aan een opmars omtrent het milieu beleid dat ze voeren. Er wordt nu de complete levenscyclus van de producten meegenomen in de beschouwing van Apple. Er wordt jaarlijks een verslag uitgebracht over de voortgang die Apple maakt op het gebied van milieu. Apple probeert zijn steentje bij te dragen en laat zien wat ieder product, vestiging voor voetafdruk in het milieu achterlaat.

Ecologische voetafdruk
Al sinds 2009 is Apple bezig de totale voetafdruk te meten van de hoeveelheid CO2. Apple wil het milieu zoveel mogelijk helpen. Apple meet dan ook niet alleen de CO2 afdruk van de vestigingen, maar ook van de producten. Je kan hierbij gaan denken aan de productie, transport, verkoop en recycling. Bij Apple kan je lezen hoe ze daadwerkelijk de voetafdruk meten en zie je wat ze doen deze afdruk te verkleinen.

Hernieuwbare energie
Iedereen weet inmiddels dat data enorm veel energie verbruikt. Apple heeft ontzettende grote datacenters en is dan ook een grootverbruiker. Toch zijn ze al zover dat de vestigingen veelal groene stroom verbruiken. Het idee bij Apple is om in de toekomst iedere vestiging op groene stroom te laten draaien. De datacenters zelf worden al volledig voortgedreven door groene energie. Ze worden voortgedreven door zonne- en windenergie, maar ook waterkracht en aardwarmte spelen een flinke rol.

Milieurapportages
De producten van Apple worden zo ontwikkeld dat ze zo milieubewust en energiezuinig mogelijk zijn. Bij ieder product worden ook de milieurapportages weer opgesteld. Zo kan je als klant zien wat jouw toestel eigenlijk doet in de categorie waar het in thuishoort.

Apple en recycling
Tegenwoordig is het vrij normaal dat telefoons en tablets gerecycled worden, Apple vond dat ook. Ze hebben nu hun eigen inruilprogramma. Je kan tegenwoordig alles terugsturen en mocht het nog wat waard zijn kan je er nog een bedrag voor terug verwachten. Wel is het zo dat er op de Nederlandse markt verschillende aanbieders zijn die aan recycling doen en misschien wel een betere prijs betaling dan Apple.

Apple is goed bezig als het gaat om recycling en om de voetafdruk die zij achterlaten in het milieu te verminderen. Zo heeft de iMac 68% minder materiaal en genereert het 67% minder koolstofemissies. Apple heeft ook een brandstofcelcentrale in gebruik genomen en zijn er op het kantoor PV daksystemen aangebracht.