Over slechts enkele dagen wordt het lange wachten eindelijk beloond, Samsung zal dan de Galaxy S5 opvolger presenteren. Het nieuwe toestel is op alle fronten beter dan zijn voorganger. Samsung neemt dit jaar alleen genoegen met het beste van beste en dat is exact waar wij naar verlangen. Het lijkt wel of het Zuid-Koreaanse bedrijf naar de eindgebruiker heeft geluisterd dit jaar, of hadden ze dat ook al een jaar eerder beloofd met de komst van de Galaxy S5? Afijn de nieuwste telg in de Galaxy S-lijn staat op de proppen en dat is hetgeen waar het vandaag de dag omdraait.

Ontwerp
Samsung heeft na alle kritiek op de Galaxy S5, welke vooral gericht was op het uiterlijk van de smartphone, de designers van het bedrijf teruggestuurd naar de tekentafel. De directie van het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft geopperd dat de designers met een frisse blik moesten kijken naar het nieuw te vormen designfilosofie. De eerste tekenen met betrekking tot de nieuwe filosofie waren al medio 2014 te zien toen Samsung de Galaxy Alpha en Galaxy Note 4 presenteerde. De nieuwe designfilosofie zal ook worden doorgetrokken naar de Samsung Galaxy S6. Naar verluid zal het uiterlijk van de Samsung meer metaal bevatten in plaats van kunststof en dat is exact wat iedereen graag wil zien bij het vlaggenschip van 2015.

Display
Waar de Zuid-Koreaanse fabrikant al jaren goed in is betreft het neerzetten van een ongelooflijk helder en scherp display. De Samsung Galaxy S5 had het beste display van 2014 maar een afschuwelijk uiterlijk en daar kijken de consumenten het eerst naar. Samsung zou Samsung niet zijn als het dit jaar iets vernieuwend in petto heeft voor het display. Het display blijft het zelfde formaat van 5,1 inch behouden en ook maakt Samsung nog steeds gebruik van een Super AMOLED Display, dus eigenlijk niets dat het beter maakt als je het zo leest, maar de schermresolutie is aanzienlijk hoger. Het display heeft een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels, dit is een ongelooflijk hogere resolutie voor een smartphone.

Camera
In de geruchten werden er geen knopen doorgehakt want de cameralens zou of 16 of 20 megapixels hebben. Nu wij de eerste teasers van de Samsung Galaxy S6 hebben mogen zien kunnen we melden dat het een 20 megapixel cameralens wordt met optische beeldstabilisatie en een ongelooflijk snelle autofocus. Met de camera van de Samsung Galaxy S6 zal een ieder zich kunnen profileren als professioneel fotograaf. De front-facing camera zal een 5 megapixel cameralens hebben, dat wordt dus selfies maken van jezelf of met een hele groep. Samsung heeft de camera applicatie voorzien van nieuwe functies en features en daarom is het ook mogelijk om een groepselfie te maken.

Software
De software van de Galaxy S6 is sterk verbeterd. Het toestel zal gaan draaien op Android 5.0 Lollipop met een aangepaste versie van Samsung’s eigen TouchWiz UI. Samsung zal naar verluid heel veel minder applicaties meeleveren en hierdoor is de software een stuk lichter en werkt de Samsung Galaxy S6 razendsnel. Het gevolg van het verwijderen van alle onnodige applicaties is dat de smartphone nog sneller zou zijn dan de Galaxy Note 4.

Prijs
Over de verkoopadviesprijs valt alleen te zeggen dat het gelijkwaardig is aan de verkoopadviesprijs van de Galaxy S5. Samsung zou dit jaar alleen geen 16 GB versie op de markt brengen en daarom zal de volgende prijsstelling gehanteerd worden:

  • Samsung Galaxy S6 32 GB: 749 euro
  • Samsung Galaxy S6 64 GB: 849 euro
  • Samsung Galaxy S6 128 GB: 949 euro
  • Het is ook allerminst zeker of de opslagcapaciteit van de smartphone uitgebreid kan worden. In de geruchtenrondgang zegt men dat het niet meer mogelijk is om middels een microSD-kaart het geheugen te vergroten.